skip to Main Content

"Om een succesvolle zanger te worden is meer nodig dan alleen een goede techniek."

~ Margreet Honig

Cursussen en workshops

“Helaas gaan de cursussen Zen, Zang en Spel en de Summer Academy Special – Il Recitativo 2020 niet door in verband met de Corona-maatregelen. De Margreet Honig Summer Academy van 23 tot 29 augustus 2020 in Oostenrijk gaat vooralsnog gewoon door. De Foundation houdt de ontwikkelingen voortdurend in de gaten. Eind juni komt er een update. Aanmeldingen en informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com” 

Zen, Zang en Spel / Geannuleerd
De zomercursus Zen, Zang en Spel (ZZS) werd in 2009 opgericht en vindt jaarlijks plaats op het landgoed Préau in Frankrijk. Tijdens deze zesdaagse zomercursus wordt naast de vocale zangtechniek ook aandacht besteed aan het lichamelijke en mentale bewustzijn van de mens. Zo worden er lessen spel en drama gegven, en meditatiesessies gehouden. De achterliggende gedachte is dat wanneer een zanger zich fysiek en mentaal sterk voelt dat op het podium tot uiting komt.

Het vaste team van de cursus bestaat uit Margreet Honig (individuele zanglessen), Marc Brookhuis (Zen) en Elsina Jansen (groepslessen spel / drama).
“Zen, Zang en Spel” biedt jaarlijks plaats aan tien internationale zangers.

4 – 11 juli 2020 in L’Huy Préau, Frankrijk (www.preau.nl)
Informatie: Marc Brookhuis, masterclasses@margreethonigfoundation.com

Zie ook de NPO documentaire over de cursus Zang, Zen en Spel: https://www.npostart.nl/zen-in-zang-oft-bin-ich-mir-kaum-bewusst/08-04-2018/KN_1698456)

Margreet Honig Summer Academy
Ook de Margreet Honig Summer Academy (MHSA) geeft klassieke zangers de mogelijkheid om zich op meerdere vlakken te ontwikkelen. De studenten krijgen vijf dagen lang zangles, acteerlessen en meditatielessen aangeboden op Schloss Weinberg in Oostenrijk.
De MHSA selecteert ieder jaar twintig talentvolle zangers die worden begeleid door een staf van zes docenten, waaronder Margreet Honig.

23 – 29 augustus 2020, Schloss Weinberg, Austria.
Informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com

Teach the teachers
In de workshops ‘Teach the Teachers’ draait alles om samenwerking. In deze workshops komen zangdocenten, samen met studenten, bijeen om elkaar in intensieve gesprekken te adviseren en te bevragen. De opzet van de trainingen is om elkaar door deze interactie te ontwikkelen en te versterken.
De workshops worden begeleid door Margreet Honig die haar idealen graag deelt met een volgende generatie zangdocenten.
Een aantal van deze docenten is ook te gast bij de Margreet Honig Summer Academy en de cursus Zang, Zen en Spel.

Margreet Honig Summer Academy – Il Recitativo | Geannuleerd
Gezongen recitatieven zijn vaak essentieel voor de verhaallijn van een opera. Toch is bij veel zangers de uitvoering van de recitatieven vaak onderontwikkeld. Margreet Honig vindt het van groot belang dat daar meer aandacht aan besteed wordt.
De Margreet Honig Foundation organiseert in 2020 de special Il Recitativo, een vijfdaagse cursus waarin recitatieven centraal staan en de nadruk ligt op zingen en acteren.
Tijdens deze cursus, die wordt afgesloten met een slotconcert, werken de studenten samen met zangdocent Maarten Koningsberger, regisseur en dramadocent David Prins en pianist Luba Podgayskaya.

3 – 7 augustus 2020, Amsterdam
Informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com

Back To Top
×Close search
Zoeken
nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch