skip to Main Content

"Om een succesvolle zanger te worden is meer nodig dan alleen een goede techniek."

~ Margreet Honig

Cursussen en workshops 2021

 

Zen, Zang en Spel 2021
De zomercursus Zen, Zang en Spel (ZZS) werd in 2009 opgericht en vindt jaarlijks plaats op het landgoed Préau in Frankrijk. Tijdens deze zesdaagse zomercursus wordt naast de vocale zangtechniek ook aandacht besteed aan het lichamelijke en mentale bewustzijn van de mens. Zo worden er lessen spel en drama gegven, en meditatiesessies gehouden. De achterliggende gedachte is dat wanneer een zanger zich fysiek en mentaal sterk voelt dat op het podium tot uiting komt.
Het vaste team van de cursus bestaat uit Margreet Honig (individuele zanglessen), Marc Brookhuis (Zen) en Elsina Jansen (groepslessen spel / drama).
“Zen, Zang en Spel” biedt jaarlijks plaats aan tien internationale zangers.

3 – 10 juli 2021 in L’Huy Préau, Frankrijk (www.preau.nl)
Informatie: Marc Brookhuis, masterclasses@margreethonigfoundation.com

Bekijk hier de NPO documentaire over de cursus Zang, Zen en Spel.

Lyrical Acting in Opera
Margreet Honig vindt bevlogen uitgevoerde recitatieven van groot belang: alleen dan bieden ze een relevante context voor en contrast met de georkestreerde gedeelten als aria’s duetten en ensembles.
De Margreet Honig Foundation organiseert in 2021 de special Lyrical Acting in Opera, een zesdaagse cursus waarin recitatieven centraal staan en de nadruk ligt op zingen en acteren. Er wordt aan vijf Mozart Opera’s gewerkt, te weten Idomeneo, Le Nozze di Figaro, Don Giovanni en Die Zauberflöte. Tijdens deze cursus, die wordt afgesloten met een slotconcert, werken de studenten samen met zangdocent Maarten Koningsberger, regisseur en dramadocent David Prins en pianist Luba Podgayskaya.
Lyrical Acting in Opera gaat over werken aan een goed contact met jezelf, je rol, je collega’s en je publiek. De coaches geven je manieren jezelf te laten zien en horen in je rol en met je stem.

Maarten Koningsberger – Musical and vocal coach
David Prins – Acting and recitative coach
Luba Podgayskaya – Répétiteur
Flavio Aulino – Italian language coach

Repertoire
Idomeneo, Rè di Creta – Opera seria – 1781 Munich
Le nozze di Figaro – Opera buffa – 1786 Vienna
Don Giovanni – Dramma giocoso – 1787 Prague
Così fan tutte – Dramma Giocoso – 1790 Vienna
Die Zauberflöte – Singspiel – 1791 Vienna

 

2 – 7 augustus 2021, Splendor, Amsterdam
Informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com

 

Margreet Honig Summer Academy
Ook de Margreet Honig Summer Academy (MHSA) geeft klassieke zangers de mogelijkheid om zich op meerdere vlakken te ontwikkelen. De studenten krijgen vijf dagen lang zangles, acteerlessen en meditatielessen aangeboden op Schloss Weinberg in Oostenrijk.
De MHSA selecteert ieder jaar twintig talentvolle zangers die worden begeleid door een staf van zes docenten, waaronder Margreet Honig.

22 – 28 augustus 2021, Schloss Weinberg, Austria.
Informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com

 

Teach the teacher
In de workshops ‘Teach the Teacher’ draait alles om samenwerking. In deze workshops komen zangdocenten, samen met studenten, bijeen om elkaar in intensieve gesprekken te adviseren en te bevragen. De opzet van de trainingen is om elkaar door deze interactie te ontwikkelen en te versterken.
De workshops worden geleid door Margreet Honig die haar idealen graag deelt met een volgende generatie zangdocenten.
Een aantal van deze docenten is ook te gast bij de Margreet Honig Summer Academy en de cursus Zang, Zen en Spel. Dit onderdeel zal in de toekomst worden uitgebreid. Om op de hoogte te blijven, kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Het is momenteel nog niet mogelijk om u aan te melden voor de workshops.

Back To Top
Zoeken
nl_NLDutch