Ga naar hoofdinhoud

Margreet Honig

Al 40 jaar vinden zangers van over de hele wereld hun weg naar Margreet Honig. Door haar positieve energie en persoonlijke benadering weet zij uit eenieder het beste te halen.

Door haar achtergrond als zangeres weet Margreet Honig wat haar studenten doormaken. Zij studeerde zang bij Annie Hermes en Corrie Bijster aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie in de Verenigde Staten bij Evelyne Lear. In Parijs nam ze lessen bij Pierre Bernac, waar zij zich specialiseerde in het Franse repertoire. Margreet Honig gaf diverse recitals met pianist Rudolf Jansen en maakte talloze opnamen met het Radio Kamerorkest onder leiding van Kenneth Montgomery.

Sinds vier decennia wijdt Margreet Honig zich geheel aan het opleiden van zangers. Zij was lange tijd hoofdvakdocente aan het Rotterdams Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Margreet Honig wordt veelvuldig uitgenodigd voor het geven van masterclasses en interpretatiecursussen, zowel in Europa als in Noord- en Zuid-Amerika. Zo gaf zij onder meer masterclasses aan de conservatoria van Zürich, Basel, Hamburg en Versailles en het Conservatoire National Superieur van Parijs, de Royal Academy in Londen en het Curtis Institute in Philadelphia. Daarnaast geeft Margreet Honig regelmatig les aan de operastudio’s van de Beierse Staatsopera en de Staatsopera in Letland.

Ter ere van haar tachtigste verjaardag verscheen het boek “Der Freie Ton” door Gordana Crnkovic. Margreet heeft de wens haar inzichten over te dragen aan een volgende generatie zangpedagogen. Deze wens bracht haar terug naar het Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar ze sinds een paar jaren een samenwerking aanging om de hoofdvakdocenten te coachen onder de noemer Teach the Teacher, een coachingstraject dat ze hoopt uit te breiden in de toekomst.

"Een ontmoeting met Margreet is een ervaring die je nooit meer vergeet."

~ Mezzo-sopraan Magdalena Kožená
Back To Top
Zoeken
nl_NLDutch