skip to Main Content

"Om een succesvolle zanger te worden is meer nodig dan alleen een goede techniek."

~ Margreet Honig

Cursussen en workshops 2022

 

Zen, Zang en Spel 2022
De zomercursus Zen, Zang en Spel (ZZS) werd in 2009 opgericht en vindt jaarlijks plaats op het landgoed Préau in Frankrijk. Tijdens deze zesdaagse zomercursus wordt naast de vocale zangtechniek ook aandacht besteed aan het lichamelijke en mentale bewustzijn van de mens. Zo worden er lessen spel en drama gegeven, en meditatiesessies gehouden. De achterliggende gedachte is dat wanneer een zanger zich fysiek en mentaal sterk voelt dat op het podium tot uiting komt.
Het vaste team van de cursus bestaat uit Margreet Honig (individuele zanglessen), Marc Brookhuis (Zen) en Elsina Jansen (groepslessen spel / drama) en pianist Daan Boertien.
“Zen, Zang en Spel” biedt jaarlijks plaats aan tien internationale zangers.

2 – 9 juli 2022 in L’Huy Préau, Frankrijk (www.preau.nl)
Informatie: Marc Brookhuis, masterclasses@margreethonigfoundation.com

Bekijk hier de NPO documentaire over de cursus Zang, Zen en Spel.

 

Margreet Honig Summer Academy
Ook de Margreet Honig Summer Academy (MHSA) geeft klassieke zangers de mogelijkheid om zich op meerdere vlakken te ontwikkelen. De studenten krijgen vijf dagen lang zangles, acteerlessen en meditatielessen aangeboden op Schloss Weinberg in Oostenrijk.
De MHSA selecteert ieder jaar twintig talentvolle zangers die worden begeleid door een staf van zes docenten, waaronder Margreet Honig.

21 – 27 augustus 2022, Schloss Weinberg, Austria.
Informatie: masterclasses@margreethonigfoundation.com

 

Teach the teacher
In de workshops ‘Teach the Teacher’ draait alles om samenwerking. In deze workshops komen zangdocenten, samen met studenten, bijeen om elkaar in intensieve gesprekken te adviseren en te bevragen. De opzet van de trainingen is om elkaar door deze interactie te ontwikkelen en te versterken.
De workshops worden geleid door Margreet Honig die haar idealen graag deelt met een volgende generatie zangdocenten.
Een aantal van deze docenten is ook te gast bij de Margreet Honig Summer Academy en de cursus Zang, Zen en Spel. Dit onderdeel zal in de toekomst worden uitgebreid. Om op de hoogte te blijven, kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief.

Back To Top
Zoeken
nl_NLDutch